27 Ocak 2015 Salı

Ev Yapımı Tarçınlı Gargara

Ev Yapımı Tarçınlı Gargara

Ağız kokusu hepimizin kabusudur. Ağız kokusunun, altında yatan sebepler, diş hastalıklarından kaynaklı bakterilerin ağzımızda oluşması ya da soğan sarımsak gibi kötü kokulu yiyeceklerin tüketilmesidir. Eczaneden ya da süper marketlerden alacağınız ağız gargaralarının etiketlerini dikkatlice okuduğunuzda, ağız kokusundan kurtulmak için bir ağız dolusu kimyasal aldığınızı görmekle kalmayacaksınız aynı zamanda kısa bir süre içerisinde kronikleşen ağız kokusundan kurtulamadığınız da fark edeceksiniz. Stanford Üniversite'sinin yaptığı araştırmaya göre, uzun süreli kimyasal ağız gargarasının alınan etil alkolden ötürü, diş etlerini zayıflatacağını ve ağız kanserine sebebiyet verebileceğini ortaya koymaktadır.Peki içinde ne olduğunu bildiğimiz,tamamen doğal ve etkili bir karışımı evdeki malzemeleri kullanarak yapmaya ne dersiniz?

Malzemeler: Toz tarçın, bal, limon suyu ve kabartma tozu (isteğe bağlı)

Neden tarçın? Nane, ağız kokusunu gizlemeye yönelik iken; tarçın, ağız kokusuna neden olan bakterilerden kurtulmamızı sağlar.

Neden bal? Bal ilave etiğimiz her şeyin tadını daha lezzetli kılmakla kalmaz aynı zamanda
antibakteriyel özellik de içerir.

Neden limon suyu?  Limon çok güçlü ve ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Dolayısıyla kötü kokuyu ortadan kaldırmak da oldukça etkilidir.

Neden kabartma tozu? Kötü bakterileri yok ettiği gibi, dişleri de beyazlatır.

Tarifine gelince :
2 limon
½ yemek kaşığı toz tarçın
½ ya da 1 çay kaşığı kabartma  tozu                         1  ½  çay kaşığı bal
1 fincan ılık su
ağzı sıkıca kapanan cam şişe


Tarçını, cam şişeye koyun, üzerine sıktığınız iki limonu ve balı ilave edin.Dilerseniz bu karışıma kabartma suyunu da ekleyebilirsiniz. Balı eritebilmesi için verilen ölçüde ılık suyu da ekleyip, güzelce çalkalayın. Ne zaman ihtiyaç duyursanız çalkalayıp, 1-2 yemek kaşığı karışımdan alın ve 1 dakika boyunca gargara yapın. Sonuca inanamayacaksınız !
 .